keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Härjät kesälaitumelle!

Toiveet näyttävät toteutuvan. Lumi on sulanut ja päästin lopulta intoa puhisevat näyttelijät kirmaamaan kesälaitumelle. Ulkotiloissa on jo kertaalleen päästy vetäisemään ykkösnäytös läpi ja oikeassa esitystilassa työskentely on synnyttänyt paljon uusia ideoita. Muutamien näyttelijöiden äänenkäytössä on vielä petraamista, ulkotilassa kun on paljon enemmän häiriötekijöitä kuuluvuuden suhteen. Kuluva viikko aloitettiin eilen musiikkiharjoituksella ja loppuviikko paukutetaan kolmosnäytöstä kasaan. Tämän hetkinen työtapa on jokseenkin roiskiva. Viimeistelyn aika koittaa myöhemmin.


Kuvat 1. ja 2. Näyttelijät ensimmäistä kertaa kesälaitumella.


Puvustajat Niina Laukkanen ja Leena Sainio kävivät ensimmäisen yhteisen suunnittelutuokionsa yhteydessä katsomassa harjoituksia. Heillä on edessään kunnon urakka, kun näyttelijöitä on melkein kaksikymmentä, joista suurimmalla osalla useampia rooleja näyteltävänään. Puvustuksen tulisi olla helpon huollettavuuden ja nopean vaihdettavuuden lisäksi näyttävä, joten Leena ja Niina pääsevät ottamaan kaiken luovuutensa käyttöön.

Paikat ovat vielä sellaisessa kunnossa, että kesäkuun alussa on syytä pitää koko porukan talkoopäivä, jossa siivotaan näyttämö ja backstage. Tulossa on pitkiä päiviä, on tärkeää, että harjoitustilat ovat kotoisat ja viihtyisät.

Kuva 3. Kurkistus backstagelle, ennen harjoitusten alkua. Kesäkuun talkoissa laitetaan katsomon ja näyttämön lisäksi tämäkin paikka viihtyisäksi.
(kuvat: Panu Huotari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti