maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hurraa! Ensimmäinen läpimeno takana!
Eilen saatiin lopulta ensimmäinen kunnon läpimeno tehtyä. Teatteritermeistä tietämättömille: läpimeno, eli ”läpäri” tarkoittaa harjoitusta, jossa näytelmä mennään keskeytyksettä läpi alusta loppuun saakka. Minulla on kohtausharjoituksissa ollut tuntuma, että hyvää juttua ollaan tekemässä ja jo ensimmäinen läpäri osoitti, että tuloillaan on ihan hurjan hieno teatteriesitys. Läpimenoilla on valtava merkitys ohjaajalle ja näyttelijöille. Kokonaisuus hahmottuu ja näyttelijät pääsevät sen pohjalta tarkkailemaan, miten hyvin roolihahmojen kehityskaari toimii tarinassa. Tämä on sitä aikaa, kun ohjaaja siirtyy ison pensselin käytöstä yksityiskohtiin. Yksityiskohdat ovat tarinankerronnassa sikäli tärkeitä, että niiden kautta tarina syttyy todella elävään liekkiinsä. Ilman eläviä yksityiskohtia tapahtumat jäävät raportin tasolle.

 Kuvat 1.-4.: Viikonlopun pitkiin treenipäiviin liittyi läpimenon lisäksi kohtausharjoituksia, sekä tietenkin leppoisia evästaukoja.(kuvat: Panu Huotari)

Paltamon kesäteatterin nettisivut:
http://paltamonkesateatteri.fi/

Paltamon kesäteatterin Carmen fb-tapahtumasivusto

Näyttelijät ovat tehneet kuluneena viikonloppuna täyspitkää teatteripäivää ja vieneet omalla panoksellaan esitystä kilometritolkulla eteenpäin. Lavasteiden, rekvisiitan ja puvustuksen kanssa on vielä hommaa, mutta pian saadaan nekin kuntoon. Ensi-iltaan ei ole enää kovin pitkää aikaa ja loput harjoitukset tulevat olemaan läpäripainotteisia, tosin jonkin verran on muutakin viilaamista vielä edessä. Perhoset lepattelevat jo kovasti siivillään mahanpohjaa odottelessani ensi-iltaa. En malta pysyä paikoillani, sinkoilen ja kouristelen vuorotellen. Jännittää jo, mutta silti tuntuu hyvältä.

Laura Takasen suunnittelema juliste olkoon tämän blogipäivityksen loppukuvana. Kuvassa Don José(Panu Lyytinen) juoksee vuorilla sydänten perässä, häränsarvisten menneisyyden patojen jahdatessa. Onko kyse härkätaistelusta, vai korttipelistä? Kenen silmät katselevat taustalla? Kysymyksiä piisaa... Hyvä blogin lukija, tee toki itse tulkintasi kommenttikenttään(tarkastan mahdollisten tulkintojen julkaisukelpoisuuden ennen julkaisua).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti